maandag 27 oktober 2014

Workshop 'Tablets in de groep' (St. Caecilia)

John Dommeck verzorgde op St. Caecilia een workshop over tablet-gebruik in de groep. John liet zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is met een tablet in de klas. John nam ons mee in deze nieuwe lesvorm. Een verslag van Milo Bernard.

Je kunt als leraar vele digitale middelen gebruiken, zoals Twitter en Facebook. Eduapp geeft een overzicht van alle relevante apps.

Een leuk programma is Mentimeter: via het digitale touch screen kan je leerlingen vragen laten beantwoorden via hun tablet. Proconnect kun je inzetten om op eenvoudige wijze allerlei lessen te geven in bijvoorbeeld taal, rekenen  en cultuureducatie via de tablet. De leraar ziet de antwoorden van de leerlingen op zijn digitale bord verschijnen. De leraar kan zo per leerling de antwoorden bezien.

John inspireert de deelnemers om met hun eigen team aan de slag te gaan met ict. Het is leren van elkaar. Belangrijkste is: durf te falen, gewoon eerst een paar keer proberen en dan maak je het je vanzelf eigen. Het is belangrijk dat wij als Tangent in deze nieuwe lesvorm gaan investeren en de mogelijkheden frequent onder de aandacht brengen. Voor Tangent als stichting betekent dat er een mooie uitdaging ligt om mee te kunnen gaan naar de 21th century skills. Een goed ICT-Beleid op zowel Tangent-niveau als schoolniveau is een van de randvoorwaarden om mee te kunnen naar de 21ste eeuw.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten